الاسم الثلاثي واللقب: فاطمة عبد الجليل ياسر مزعل الغزي

للقب العلمي :مدرس مساعد.

البريد الالكتروني: عنوان البريد الإلكتروني هذا محمي من روبوتات السبام. يجب عليك تفعيل الجافاسكربت لرؤيته.

التحصيل الدراسي : ماجستير .

المواليد : 4|5|1983 .

السكن : ذي قار ـ ناصرية ـ سومر .

الاختصاص العام : التاريخ الحديث والمعاصر .

الاختصاص الدقيق : تاريخ العراق المعاصر .

رقم الموبايل : 07803580561

حاصلة على شهادة البكالوريوس من قسم التاريخ  ــ كلية التربية ــ جامعة ذي قار عام 2006 ـــ2007 وكانت الأولى على دفعتها حيث عينت في هذا القسم في عام 2008  بوظيفة مساعد باحث  .

قبلت في الدراسات العليا (الماجستير)  للعام الدراسي 2011 ـــ 2012 ،حاصلة على شهادة الماجستير من جامعة ذي قارــ كلية التربية للعلوم الإنسانية  عام 2015 وبتقدير جيد جدا عالي وكان موضوع رسالتها ((العلاقات العراقية اليوغسلافية1958-1980(دراسة تاريخية) )) .

حاليا تدريسية في قسم التاريخ ــ كلية التربية للعلوم الإنسانية ـ جامعة ذي قار ، لها عدد من البحوث المقبولة للنشر والأخرى قيد الانجاز.

المواد العلمية التي درستها لمرحلة البكالوريوس:

1-تاريخ العراق المعاصر 2-الإرشاد التربوي 3-عصر النهضة الأوربية .

النشاطات العلمية الأخرى:

• شاركت في العديد من المؤتمرات والندوات العلمية التي أقيمت في جامعة ذي قار ومنها ندوة المرأة العراقية عطاء يتجدد في 16|3|2016 ومؤتمر التعايش والتسامح قيم إنسانية يوثقها التاريخ11|5|2016 في كلية الإمام الكاظم (ع) للعلوم الإسلامية الجامعة في بغداد .

2- أشرفت وناقشت العشرات من بحوث التخرج لطلبة البكالوريوس.

CV and scientific

Full name and surname: Fatima Abd Al-Jalil Yasser Mezal Al-Gazi.

Academic Title: Assistant teacher.

Email: عنوان البريد الإلكتروني هذا محمي من روبوتات السبام. يجب عليك تفعيل الجافاسكربت لرؤيته.

Academic achievement: Master

Date of Birth: 4 | 5 | 1983.

Address: Thi-Qar – Naseryah - Sumer quarter .

General Specialization: Modern and contemporary history.

Field of specialization: The contemporary history of Iraq.

• She obtained a bachelor's degree in history, Faculty of Education, University of Thi-Qar in 2006 – 2007.
  • She was the first in her class, and appointed in this section in 2008 as a research assistant.
  • In academic year 2011-2012 she started her studies at the master's stage.
  • In 2015 she obtained a master's degree from the University of Thi-Qar, College of Education for Human Sciences with grade high very good, the title of her mission ((Iraq–Yugoslavia relations 1958-1980 (historical study)  )).
  • Currently she is lecturer in the Department of History, College of Education for Human Sciences, University of Thi-Qar.
  • She has a number of published research and the other in progress.

Scientific subjects studied by undergraduate:

1. Contemporary history of Iraq.
  2. Educational guidance.
  3. European Renaissance.

Other scientific activities:

-        Participated in numerous conferences and symposia that held at  University of Thi-Qar. As : (Iraqi Women's are renewed generosity in 16 | 3 | 2016

-        Conference Tolerance and coexistence is human values ​​documented by history 11 | 5 | 2016 in Imam Kadhim (peace be upon him) College of Sciences of the Islamic University in Baghdad.

-        She has Supervised and discussed dozens of graduation for undergraduate research to date.